«Промінвестбанк» відсудив у А. В. К. завод у Дніпрі за борги за договором про відкриття кредитної лінії в 1,37 млрд грн.

Про це пише Finbalance із посиланням на постанову Господарського суду Донецької області.

Суд звернув стягнення на нерухомість, де розташовані виробничі цехи фабрики А. В. К., а також основні засоби та транспорт.

Зазначене майно в рамках процедури виконавчого провадження продадуть на публічних торгах, йдеться в рішенні суду.

За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами «Кондитерської фабрики А. В. К.» є Володимир Авраменко та Валерій Кравець.

У жовтні 2016 року Авраменко констатував, що «кредиторами компанії є банки країни-окупанта, а перемовини з ними вести складно». За його словами, він готовий був покрити частину боргу А. В. К., але яку саме частку заборгованості зможе повернути банкам, не уточнив.

«Борг А. В. К. перед кредиторами становить 160 млн доларів. Але ніхто не буде віддавати борги, адже бізнес зруйнований», — сказав бізнесмен.

Компанії А. В. К. належать три заводи — в Дніпрі, Луганську та Донецьку (контроль над двома останніми компанія втратила. — Ред.). Загальна кількість працівників — 3,5 тис. осіб.

До 2014-го 70 % доходів А. В. К. припадало на російський ринок, на ньому група займала 6 % ринку шоколадної продукції. Після введення Росією ембарго того ж року цей ринок був повністю втрачений.

ІА "Вголос": НОВИНИ