Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами Тараса Чолія, депутати не були належним чином повідомлені про нинішню сесію, а також проекти ухвал отримали на пошту лише за два дні до пленарного засідання. Також, за його словами, депутати мали почати розглядати бюджет розвитку у грудні, а не за два тижні до його прийняття. Не було часу добре його вивчити. Саме тому він закликав колег утриматися від голосування за бюджет розвитку.

Голова депутатської комісії законності, свободи слова та депутатської етики, депутат Юлія Гвоздович також зазначила, порушивши процедуру підготовки, оприлюднення та розгляду проектів ухвал і проекту порядку денного пленарних засідань, депутатів позбавили можливості фахово розглянути та вивчити зазначені питання.

«Сьогодні ми розглядаємо одні з найважливіших для міста питань: внесення змін до міського бюджету Львова на 2016 рік, визначаємо перелік об’єктів, які будуть фінансуватися за рахунок коштів бюджету розвитку. Йдеться про півтора мільярда гривень. Такою бездіяльністю депутатів позбавили можливості фахово розглянути та вивчити зазначені питання, а територіальну громаду - ознайомитись із напрямками використання коштів, об’єктами, на які вони виділяються, а відтак – вплинути на процес визначення таких видатків чи внести свої пропозиції», – заявила у публічній заяві.

Також УГП зазначає, що бюджет розвитку у Львові не сприяє жодному розвиткові. Це відразу видно, якщо графічно зобразити пропорції видатків, які запропоновані у його проекті. «Левова частка коштів Бюджету розвитку призначена для ремонтів доріг. У той час, як лікарні, заклади культури та освіти роками занепадають, бо щороку їм вистачає грошей то на ремонт туалету, то на одну палату. Також складається враження, що багато коштів у бюджеті розвитку виділяють певним ЛКП для того, аби обійти вимогу проведення тендерів. При цьому комунальні підприємства не проводять коштів через Казначейство, тому й контролювати їх тут важче. Розбалансувавши бюджет розвитку, місто закладає купу грошей у статутний фонд підприємств, які самі мали б заробляти на себе», – йдеться в заяві.

Зазначимо, як заявила раніше фракція ВО «Свобода», у процесі підготовки бюджету розвитку Львова була відсторонена громада і депутатський корпус, а 1,6 млрд грн, фактично, роздерибанили у розважальному клубі під Львовом.

ІА "Вголос": НОВИНИ