19 вересня, у місті Сан-Паулу, що в Бразилії, було затримано двох жінок за створення та поширення дитячої порнографії. Схопити їх допомогла інформація, надана українською кіберполіцією.

Про це повідомляє пресслужба правоохоронного органу.

Так, під час досудового розслідування кримінальної справи щодо українського подружжя, яке експлуатувало свою чотирирічну доньку для створення порно, працівники Департаменту кіберполіції встановили ще декількох осіб, які використовували дітей для створення порно. Ними виявилися мешканці Бразилії.

Спільники за допомогою закритого інтернет каналу, обмінювалися порнографічними відео та робили одне одному замовлення щодо формату виготовлення дитячої порнографії. Відео з України надсилалися до Бразилії і навпаки.

Інформацію щодо їх протиправної діяльності українські поліцейські передали колегам в Бразилію.

Завдяки отриманій інформації Федеральна поліція Бразилії у травні затримала одного із співучасників – громадянина Бразилії. 19 вересня під час другої фази операції було затримано ще двох жінок, які використовували власних дітей (5, 6 та 11 років) для створення порнографічного контенту на території Бразилії.

Водночас, справу щодо їх співучасників з України вже скеровано до суду. Підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ