Відповідне відео у своєму Instagram виклав російський журналіст Артур Гаспарян.

«Київські вечори на Eurovision2017. Прекрасна Марія Максакова, невелика лекція про первинність української мови і проникливий вірш», – мовиться у підписі до відео.

«Українська мова дуже поетична. Вона відрізняється співучістю, дуже зручна у вокалі. І, зрештою, українська мова – першопочаткова. Хочеш-не хочеш, а це доведеться визнати. А те, що імперія стала природно підтримувати тих письменників і поетів, які писали російською, – це зовсім не означає, що вона – первинна, – зазначила Максакова. – Тому я гадаю, що будь який росіянин, який чимось цікавиться… трішки орієнтуватися в українській мові ще нікому не завадило».

Після цих слів Гаспарян попросив Максакову щось сказати українською мовою. Відтак, вона майже без акценту процитувала уривок із «Запорожця за Дунаєм».

Нагадаємо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва на вулиці Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам дістав поранення. Того, хто стріляв, госпіталізували. Медики намагалися врятувати йому життя, однак він помер у лікарні. Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що стрілок - громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він народився в Севастополі, був завербований російськими спецслужбами. Паршов з 2011 року перебував у розшуку.

 

 

Киевские вечера на #eurovision2017❗️Восхитительная Мария Максакова @mariamaksakova, небольшая лекция о первичности украинского языка и проникновенный стих

ІА "Вголос": НОВИНИ