Письменник, актор, телеведучий Антін Мухарський вважає, що українською національною ідеєю є ідея озброєної нації.

Про це він розповів в інтерв’ю «Вголосу».

Телеведучий зазначив: намагався дослідити цю тему професійно, записав понад тридцять інтерв’ю з людьми, котрих вважають лідерами думки і моральними авторитетами.

«І для себе зробив висновок: треба прийняти те, що нам дано географічно і геополітично. У політичному сенсі маємо виходити з того, що поруч з нами дуже великий, страшний, хитрий і підступний ворог, який мріє нас знищити, - уточнив письменник. - Тому найкраща ідея для України (це моя суб’єктивна думка) — це озброєна нація. Людина, котра вважає себе українцем і хоче бути виборцем і впливати на виборчий процес, має отримати права на управління державою. На мою думку, ми маємо пройти цю стадію формування української нації».

За його словами, всі свідомі громадяни мають мати зареєстровану зброю, мають вміти нею вправно володіти. І коли потрібно, нація перетворюється на військо, яке готове боронити свої кордони. «Бо нас всі хочуть знищити та розірвати. Як Росія на Сході, так певною мірою поляки на Заході або угорці. Тому ми маємо боронити свою землю зі зброєю в руках. І вправлятися державою свідомо», - резюмував артист.

Більше читайте тут: «Багато українців не зрозуміли, що війна — це їхній природний стан».

ІА "Вголос": НОВИНИ