Грант покриватиме транспортні витрати, пов’язані з участю у науковій конференції в університеті Кембридж та університеті Оксфорд. Про це повідомляє ресурс Heavenly Hudred.

У конкурсі можуть брати участь українські науковці (студенти, аспіранти, кандидати наук, дослідники, викладачі)  вищих навчальних закладів України денної або заочної форми навчання, працівники науково-дослідницьких інститутів, які вивчають гуманітарні, технічні і природничі науки.

Переможець конкурсу приймає на себе зобов’язання після участі у конференції в Оксфорді або Кембриджі виступити перед молодими науковцями України або в інший спосіб висвітлити і поширити її основні тези, а також поділитися своїми думками про роль Революції Гідності і участь молоді в ній з учасниками від інших країн під час конференції.

Дедлайн подачі заявок на участь у конкурсі — 1 липня 2017 року. Детальні умови подання заявок — за посиланням. Результати будуть оголошені 25 липня у День народження Героя України Богдана Сольчаника.

Приймаючою стороною в Оксфорді, Великій Британії є Коледж Сент Едмунд Хол (St Edmund Hall) Оксфордського університету. Коледж надаватиме допомогу із проживанням та харчуванням на період участі у науковій конференції.

Конкурс організовується та проводиться Громадською організацією «Родина Героїв Небесної Сотні», яка об’єднує родини загиблих, у рамках проекту «Відзнаки Героїв», спільно з Кембриджською спільнотою України та Українською асоціацією випускників університету Оксфорд.

Богдан Сольчаник — історик, громадський діяч, викладач Кафедри нової та новітньої історії України Українського католицького університету у Львові. Загинув від кулі снайпера на Майдані 20 лютого 2014 року. Герой України.

Як відомо, у ЛНУ ім. Івана Франка заснували стипендії імені героїв Небесної сотні та героїв АТО. 

ІА "Вголос": НОВИНИ