[media=100784,100785,100786,100787,100789] 

Фотографії можна переглянути на сторінці проекту «HELP SPORT».

Ініціатором проекту став срібний призер Олімпіади-2000 з плавання Денис Силантьєв.

За його словами, спортивна сфера зараз перебуває у жахливому стані, і держава не може самотужки справитися з усім обсягом проблем у цій галузі.

«Потрібно залучати інвесторів, приватний капітал або внутрішній, або із-за кордону. Однак для того, щоб залучити інвестиції, потрібно показати, що в нас є. Тобто провести своєрідний аудит: скільки спортивних об'єктів, в якому вони стані, скільки їх треба побудувати, скільки відремонтувати, які саме об'єкти створити», – підкреслив Денис Силантьєв.

Він також сказав, що проект є довгостроковим. Тож першочерговими кроками стануть законодавчі ініціативи, спрямовані на створення умов для розвитку спорту.

На думку олімпійської чемпіонки, чемпіонки світу та Європи зі стрільби з пневматичного пістолета Олени Костевич, яка також підтримала проект, нині діти елементарно не мають місця, де займатися фізичними вправами.

«З одного боку, спостерігаємо тенденцію до того, щоб спорт став масовим. Це стосується безпосередньо шкіл та університетів. З іншого  спорт зараз тримається на ініціативності та самовіддачі молодих спортсменів і тренерів. Нині держава діє за принципом «навчишся плавати – води в басейн наллємо», – запевнила спортсменка.

Окрім Дениса Силантьєва й Олени Костевич, у фотосесії взяли участь гімнастка Ганна Безсонова, шаблістка Ольга Харлан, боксер В'ячеслав Узєлков, легкоатлет Роман Вірастюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ