До Чехії прибула група військових хірургів та анестезіологів із України. Там вони пройдуть спеціалізовані навчання.

Про це інформує Посольство України в Чеській Республіці.

"Спеціалізований навчальний курс для військових лікарів проходить за програмою Плану двосторонньої співпраці між Міністерствами оборони України та Чеської Республіки», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що курс започаткували кілька років тому, і з того часу навчання відбуваються на регулярній основі.

"Цього року до Чехії приїхали військові лікарі з багаторічним бойовим досвідом надання медичної допомоги в польових і стаціонарних госпіталях, які готові обмінятися з чеськими колегами своїм практичним досвідом і перейняти в них новітні європейські напрацювання", — йдеться у повідомленні.

Крім цього, під час зустрічі обговорили потреби українських військових лікарів і можливості надання їм допомоги з-за кордону, зокрема, в галузі спеціалізованого медичного обладнання й оснащення для виїзних медичних бригад у зоні бойових дій.

"Обговорювали також потреби в фізичній та психологічній реабілітації українських військовослужбовців зі залученням закордонних фахівців, зокрема, лікарі звертали увагу на потребу більшої кількості спеціалізованих лікарів-психологів із досвідом лікування посттравматичних стресових розладів", — зазначено у повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ