Українські війська успішно зачистили від бойовиків населений пункт Волноваського району у «сірій» зоні.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Яке саме це село, не повідомляють, вказують лише, що до початку бойових дій у ньому мешкало 80 осіб.

Але за роки війни воно стало порожнім — місцеві виїхали, адже бойовики продовжували заходити до села, нехтуючи Мінськими угодами. При цьому вони грабували житло та залякували мешканців.

Коли село повністю покинули місцеві, бойовики ховалися у покинутих будинках, звідки обстрілювали позиції української армії.

«Щоб унеможливити небажані провокації, спецпризначенці Об’єднаних сил провели спецоперацію із зачистки «сірої» зони. Просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з української сторони, виставили секрети та заслони», — повідомляють у штабі.

Також у штабі оприлюднили відео слідів перебування окупантів.

Фонд «Повернись живим» зазначає, що майже вся територія села була замінована мінами російського виробництва. Серед них — заборонена Женевською конвенцією ПМН-2. За характером «розставляння мін» стало зрозуміло, що робили це професійні військові.

«Захисники Україні також знайшли у «сірій зоні» російські сухпайки, де були вказані міста виготовлення, наприклад, Перм і Москва, а також залишки боєприпасів Збройних сил РФ із затертими маркуваннями», — повідомили у фонді.

ІА "Вголос": НОВИНИ