У складі багатонаціональних сил KFOR, українські військові інженери вирушили до Косово для виконання завдань.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Протягом шести місяців вони виконуватимуть завдання з розмінування та налагодження інфраструктури у складі сил KFOR.

Командир українського національного контингенту майор Сергій Ковальчук зазначає, що відбір був дуже ретельним. Головними критеріями відбору до контингенту були досвід участі в бойових діях, відмінна фахова підготовка, знання іноземних мов та відсутність попередніх миротворчих місій.

«Вперше з 2005 року військовослужбовцям нашої частини випала честь брати участь у подібних міжнародних миротворчих місіях. Ми готувались дуже ретельно і переконані, що висока фахова робота українських фахівців вкотре продемонструє світу та державам-членам НАТО, що Україна надійний партнер», – наголосив командир полку полковник Дмитро Овсянников.

У відомстві зазначають, що перед ротацією кожен кандидат пройшов посилену підготовку. окрім англійської мови усі військові отримали навички спілкування мовою місцевих жителів Косово, а також пройшли навчання з надання невідкладної медичної допомоги.

Першим завданням українських військовослужбовців у складі багатонаціональних сил KFOR у Косово буде підготовка до відновлення однієї з магістральних доріг, яка проходить між важливими пунктами інфраструктури регіону.

Це цілий комплекс робіт як з розмінування, так і з підготовки майданчиків для роботи важкої дорожньої техніки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ