Мер міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області Олександр Гайдай під час похоронів вбитого українського солдата назвав війну на Донбасі «братовбивчою».

Згодом він вибачився за ці слова, повідомляє Обозреватель.

Відео було опубліковано на сторінці директора КП «ТРО »На Хвилі Корсуня« Галини Добровольської-Погрібної у Facebook.

Інцидент трапився 21 липня під час похоронів 33-річного воїна 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила Олександа Бардалима.

»Володимир Мономах говорив такі слова: «Зроби добро, миру шукай і женися за ним». Мабуть, треба нам прислухатися, повернутися до тієї історії, мабуть, потрібно прислухатися до цих слів, і, напевно, треба зробити сьогодні владі нашій, нам особисто і народу Росії для того, щоб змусити нашу владу і владу Росії знайти шляхи, знайти цей мир і припинити цю братовбивчу війну«, – сказав Гайдай.

Люди не дали чиновнику чиновнику договорити і почали кричати »ганьба!«.

Наступного дня ветерани АТО намагалися потрапити до мера на прийом та змусити вибачитись за репліку.

»Це така людина, яка приховувала свої погляди, а вже відверто на похоронах таке заявила. Заявити, що ми вбиваємо своїх братів і сестер – це крайня точка кипіння для нас« - заявили ветерани.

Будемо скликати збори, щоб законно вирішити це питання. Хоча є пропозиції, які не дуже в'яжуться із законом. Ми не пробачимо йому цього. Коли приходили до нього в міськраду, то він нібито був у відпустці», – розповів голова місцевої спілки воїнів АТО Іван Журавльов.

Мер, в свою чергу, сказав, що назвав війну братовбивчою випадково.

«На це провокували їх дії. Нікому було виступити серед присутніх. Я підійшов, ніхто нічого не говорить, поховалися за спинами.

Але, дійсно, так не можна було цього говорити. Хотів сказати, що це війна вбивча, гібридна і не потрібна ні одній, ні іншій стороні. Я вибачився тоді ж перед АТОвцями. Сказав, що ми насправді не є братами і війна дійсно нікому не потрібна. Говорив це голосно. Ті, хто був поруч, це чули», – сказав мер.

Згодом, мер скликав актив міста, щоб публічно вибачитися за свою заяву. Він підкреслив, що не хотів нікого образити й обмовився через емоції.

Нагадаємо. на Донбасі прогнали російських пропагандистів.

[embed]https://www.facebook.com/galinadobro/videos/1821457111290436/[/embed]

ІА "Вголос": НОВИНИ