Народного депутата від фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрія Лозового зняли з літака в столиці Чехії Празі з фальшивими грошима.

Про це написав сам нардеп у Facebook.

"Звільнили. Дякую Олегу Ляшку, Сергію Князєву, В`ячеславу Аброськіну, Павло Клімкіну, Ігорю Мосійчуку, послу Євгену Перебийнісу, консулу Валерію Борисову і офіцеру безпеки посольства Віталію Бабіцькому та усім небайдужим. Став жертвою валютних аферистів. Помічник міняв кошти - і йому дали фальшиві (він зараз у поліції в Украіні пише про це заяву)", – написав Лозовий.

За словами народного депутата, він був у Празі та хотів купити в duty free подарунок матері Оксані Лозовій і виявилося, що гроші – фальшиві.

"Оскільки в чеському законодавстві спроба розрахуватися фальшивими коштами прирівнюється до їхнього виробництва – мене затримали. Зняли з літака. Як в кіно. Завезли у найближчий відділок. 8 годин тримали там (коли шмонали – навіщось заглядали у вуха). Але, зрештою, розібралися, що я не скоїв злочин, а навпаки – став жертвою шахраїв, тому в провадженні чеської поліції я проходжу як потерпілий", – розповів парламентарій.

ІА "Вголос": НОВИНИ