У МВС планують внести до Ради подання щодо збільшення штрафів для водіїв у зв'язку з масовими наїздами на людей. Про це інформує пресслужба відомства.

Заступник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко наголосив, що відповідне рішення пов’язане зі збільшенням небезпеки для громадян на дорогах.

За перевищення дозволеної швидкості на понад 50 км передбачається 3,4 тис. грн штрафу (наразі сума покарання – 510 грн). Пропонують також збільшити штрафи за втечу з місця ДТП – до 3,4 тис. (зараз 255 грн).

У свою чергу, суттєво зросте покарання за кермуванням авто особою, яка не має на це права. Зараз штраф 510 грн, а зросте до 10,2 тис.

Також в МВС планують знизити поріг перевищення швидкості, з якого настає адміністративна відповідальність, з 20 до 10 км, а також не відносити до кримінальних проступків водіння в стані сп'яніння. У разі, якщо під час наїзду на людину, водій знаходився в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, відповідальність буде ще більшою.

Крім цього Геращенко зазначив, що в першому кварталі 2020 року планується запуск системи автоматичної фото-і відеофіксації перевищення швидкості.

Як писав «Вголос», в Австралії камери фіксуватимуть водіїв, які розмовляють по телефону за кермом.

ІА "Вголос": НОВИНИ