За останні три роки Скрипка не раз бував на сході, не лише співав, а і допомагав військовим як волонтер. В інтерв'ю Радіо Свобода він поділився своїм баченням змін, які спричинив збройний конфлікт – змін як суспільних, так і своїх особистих.

Скрипка переконаний, що підконтрольна Україні територія Донбасу стала більш українською в культурному плані. Це внесок волонтерів, військових, артистів, а вже потім – держави, вважає він.

«Навіть не знаю з якої причини. Може, мені так хочеться бачити, але мені здається, що український Донбас зараз виглядає набагато краще, ніж до війни. Я бачу, що там усе росте, я їздив туди, коли там ще було тепло, комбайни збирали урожай, люди випасали корів, працюють магазини, базари – і все це за десять кілометрів від фронту. Там «бахають», а тут люди відпочивають: у когось весілля, машини їздять, люди нормальним життям живуть. До нас на концерти у вишиванках приходили місцеві патріоти», – розповів Олег Скрипка.

Він вважає, що Україні треба буде прийняти дуже важливе рішення щодо Донбасу. Якщо такого рішення не знайдеться, то це буде гематомою, яка розвиватиметься і стане великою проблемою для українського суспільства.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ