Як передає «Цензор», протягом дев’яти місяців кліп малював Саша Даниленко, молодий фільммейкер з Харкова. У відео використано понад вісімдесят акварельних малюнків. «Гупало Василь» – перший офіційний анімаційний кліп в історії ТНМК.

За легендою, супергерой Гупало Василь захищає інтереси простих людей. Він існує поза часом і зустрічається всюди, де є чорнозем. Цей персонаж може знаходитися в двох станах: у першому він – звичайна людина, яка часто займається творчою діяльністю; у другому – супергерой, який стає велетнем і власноруч розправляється з легіонами ворогів. Закінчивши свою місію, Гупало Василь повертається до звичайного творчого життя і передає естафету наступному Василю.

Відомі три правила життя Гупала Василя: «Добру має бути добре», «Злу має стати зле», «Все одно добро закохає зло».

«Ця історія взагалі для всіх, людей кожного віку. Вона мультяшна, нібито дитяча, але питання, які вона піднімає – загальнолюдські. Вирішувати їх повинні дорослі і, бажано, негайно»,- каже Олег (Фагот) Михайлюта.

«Нам би зараз кілька дивізій Гупало Василів, а може, навіть і цілу армію. Адже ми всі розуміємо, перед якими викликами зараз стоїть наш чорнозем», – додає Олександр (Фоззі) Сидоренко.

Пісня «Гупало Василь» створена ТНМК разом з дитячим ансамблем «Зернятко» і бандуристом Ярославом Джусем, входить в шостий альбом гурту «Дзеркало» (2014).

ІА "Вголос": НОВИНИ