Завдяки цьому заходу найкращі анімаційні проекти у першій стадії розвитку стають відомими на міжнародній арені та знаходять можливості для співпраці, пише Голос Америки.

Участь у пітчингу Mifa – це визнання великого потенціалу мультфільму, оригінальності його ідеї та високого художнього рівня. Серіал «Мама поспішає додому», над яким працює анімаційна студія Glowberry, що входить до FILM.UA Group, подолав високу конкуренцію – його відібрали разом із трьома десятками інших мультфільмів із 343 проектів зі всього світу. Він також став першим в історії українським учасником пітчингу.

Міжнародний фестиваль в Ансі існує понад півстоліття. За цей час він став культовою подією у світі анімації. Володіння ґран-прі фестивалю, «Кришталем Ансі», за значущістю прирівнюється до отримання «Оскара».

Mifa Pitches є важливою частиною фестивалю, об’єднуючи партнерів з фінансування, дистрибуції та спільного виробництва анімаційних проектів з усього світу. Продюсери проекту «Мама поспішає додому» матимуть змогу познайомитися з потенційними партнерами та налагодити міжнародне співробітництво.

Трохи раніше мультсеріал був відібраний для участі в бізнес-форумі Animation Production Day, який проходитиме в рамках фестивалю анімаційного кіно в Штутгарті у травні, повідомляє Animagrad. Це найбільший бізнес-майданчик Європи, куди прагнуть потрапити проекти з усього світу.

Серіал «Мама поспішає додому» створюється за мотивами однойменної книги, що вийшла українською мовою в 2010 році та дуже швидко здобула популярність серед дітей і батьків. Інтерактивна версія книги для Android і IOS користується великим успіхом і була завантажена понад 50 тисяч разів. Книга декілька разів була перевидана в Росії, а цього року вийде і в Китаї, інформує Animagrad.

«Мама поспішає додому» – це анімаційний серіал для дітей і дорослих, які вірять у дива та магію, що можуть статися на вулицях рідного міста та навіть у власному будинку. Мама та тато Лесика завжди поспішають додому до свого сина Лесика, потрапляючи на своєму шляху в чарівні пригоди та дивовижні ситуації, але завжди вчасно приходять до родинної вечері. А їхні історії надихають Лесика та його друзів на власні нові ігри та пригоди, повідомляє Animagrad.

Як відомо, на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» визнали найкращим із проектів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ