Про це йдеться у повідомленні прес-служби Одеської міської організації ВО «Свобода» у Facebook.

Зазначають, що ХГЕУ, зареєстрований як громадська некомерційна організація (свідоцтво Мін’юсту України № 169 від 22.09.1997), не має ні української ліцензії за надання освітніх послуг, ні акредитації відповідно до українського законодавства. Як не комерційна організація, Університет не сплачує податків і не має права отримувати платню за надання послуг.

Натомість, зазначений «навчальний» заклад має ліцензію країни-агресора і видає дипломи Державного зразку РФ (Московського Гуманітарно-Економічного Інституту) та австро-американського Міжнародного Університету.

«Проти «навчального» закладу за невідповідність діяльності громадської організації уставним документам і незаконної підприємницької діяльності, було двічі впроваджено судові справи у 2006 та 2009 рр. Незважаючи на те, що факти вимагання грошей зі студентів за навчання у розмірі 1000-2500 грн. було встановлено, «навчальний» заклад так і не поніс покарання і продовжує працювати на території України, годуючи країну-агресора», - йдеться у повідомленні.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ