Ведомости із посиланням на три джерела пишуть, що гендиректор «Червоної зорі» Павло Афанасьєв не підтвердив і не спростував угоду. Посадовець лише розповів, що сторони обговорюють виробництво продукції «Конті» за контрактом на вільних потужностях «Червоної зорі».

Повідомляють також, що російська кондитерська фабрика належать структурам, пов'язаним із «Промсвязькапиталом» братів Дмитра та Олексія Ананьєвих.

Як відомо, «Конті» – великий кондитерський холдинг, основним бенефіціаром якого є Борис Колесніков. У 2010-2012 роках він обіймав посаду віце-прем'єр-міністра України при Вікторові Януковичу, відповідав за підготовку до «Євро-2012». Зараз Колесніков – один з лідерів «Опоблоку».

Головний офіс і кондитерська фабрика компанії розташовані у підконтрольній Києву Костянтинівці на Донеччині; два інших заводи – в окупованих Горлівці та Донецьку. У Курській області в Росії працюють дочірня структура компанії «Конті-Рус» і кондитерський комбінат. 2014-го довелося зупинити роботу двох кондитерських фабрик на Донеччині.

Разом з тим, бізнес компанії в Росії активно розвивався: «Конті» повідомляла про інвестиції в будівництво нових ліній і збільшення виробництва.

За оцінкою асоціації підприємств кондитерської промисловості «Асконд», в Росії «Конті» з часткою ринку близько 2% випускає приблизно 70 тисяч тонн кондитерських виробів на рік.

«Красная заря» могла коштувати українськії компанії трохи більше, ніж 1 млрд рублів (близько півмільярда гривень), стверджують джерела. Проектна потужність фабрики перевищує 20 тисяч тонн кондитерських виробів на рік, що може дозволити «Конті» збільшити виробництво майже на третину.

«Вголос»

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ