Пропонувати за оренду квартиру більше, ніж хоче її власник – такий сценарій важко уявити в Україні. Проте часто це ледь не єдиний спосіб знайти гарне житло у великих американських містах, де попит перевищує пропозицію. Робити це зручно пропонує український стартап Rentberry.

Історія українсько-американської компанії Rentberry – гарно ілюструє теорію стартаперства: зіткнись із проблемою, проаналізуй – і знайди рішення, пише «Голос Америки».

У 2015 році киянин Олексій Любинський разом із бізнес-партнерами приїхали до Сан-Франциско із іншим стартапом і майже місяць не могли знайти житло для оренди через велику конкуренцію серед орендарів.

«Є багато людей, які ще претендують на це житло, і ви теж не знаєте, хто скільки грошей захоче запропонувати власнику цієї квартири. Хтось може дати на 100-200 доларів більше, - каже Любинський, виконавчий директор Rentberry. - Тому ми вирішили зробити такий сервіс, який би все автоматизував, була повна прозорість, видимість того, хто що пропонує, де я перебуваю на аукціоні серед інших претендентів на квартиру, і я розумію, скільки мені запропонувати грошей, щоб цю квартиру отримати».

Платформа також допомагає власникам квартир справедливо оцінити вартість свого майна. Адже часто ціна може бути завищеною, а квартира – простоює. Найбільше таких пустих квартир – у Маямі, Орландо та Лас-Вегасі. Інша перевага у тому, що вони надають допомогу посередника у переговорному процесі між власником і шукачем житла, а також допомагають із оформленням і зберіганням документів на платформі Blockchain.

«Платиш за оренду кожного місяця, всі твої документи залишаються в хмарному сервісі, зберігаємо інформацію. Якщо щось, наприклад, поламалось у квартирі, можна теж через платформу зробити заявку на відремонтування», - додає Любинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ