Український фільм «Сторонній/Stranger» відібрано до конкурсної програми Ravenheart International Film Festival (RIFFOSLO).

Про це інформує пресслужба Держкіно.

«Фільм Дмитра Томашпольського «Сторонній» відібрано до конкурсної програми Ravenheart International Film Festival (RIFFOSLO), який пройде в столиці Норвегії з 27 по 30 серпня», – зазначається у повідомленні.

Наголошується, що це вже дванадцятий міжнародний кінофестиваль, у якому бере участь створений за підтримки Держкіно «Сторонній». До цього стрічка була відібрана до фестивалів у Південній Кореї, США, Японії, Канаді, Індії, Естонії, Колумбії. Фільм отримав 9 нагород, серед яких – відзнаки за найкращий фантастичний фільм, найкращий сценарій, найкращу режисуру, найкращу операторську роботу та ін.

Як повідомляють у Держкіно, завдяки успішним показам у фільму з'явився сейлз-агент – британська компанія «ONE EYED FILMS», яка займається його дистрибуцією у світі.

RIFFOSLO є найбільшим жанровим фестивалем у Скандинавії, у програмі якого – найкращі фантастичні, фентезі та хоррор-фільми з усього світу.

Як відомо, короткометражний фільм 22-ої річної української режисерки переміг у номінації найкращий режисерський дебют на фестивалі “ТОП-Шортс” у Лос-Анджелесі.

ІА "Вголос": НОВИНИ