Про це йдеться в заяві Представництва ЄС в Україні, яку поширили у «Facebook», передають УНН.

У Представництві ЄС зазначили, що вдосконалення законодавства з повернення активів, яким також передбачено процедури конфіскації, «було і є одним із зобов’язань, які взяла на себе українська влада у рамках процесу візової лібералізації».

«Представництво ЄС хоче ще раз нагадати, що, згідно зі своєю попередньою оцінкою пакету «безвізових» законів, які Верховна Рада ухвалила в лютому 2016 року, проект закону про конфіскацію (№4811) не містить вагомих гарантій захисту прав власності, що відповідало би стандартам ЄС», – сказано в заяві.

«Це може радше бути сприйнято як поспішний крок у напрямі запровадження більш суворого та інтрузивного інструменту без необхідного дотримання принципу, що розвиток цих подій має протікати пліч-о-пліч з більшим захистом права на справедливий суд, прав власності та підвищеною стабільністю відносин власності», – додали у Представництві ЄС.

Раніше нардеп Іван Вінник повідомив, що депутати з парламентської коаліції підготували новий проект закону щодо конфіскації коштів екс-президента України Віктора Януковича та його оточення, який планують поставити на голосування у четвер, 7 липня.

Водночас, за словами депутата, нардепи мали відкликати з парламенту проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави» під реєстраційним номером 4811 та «буде внесено новий проект закону, який враховує усі зауваження до попереднього документу».

За оприлюдненими на сайті парламенту даними, законопроект про конфіскацію під реєстр. №4811 було відкликано 5 липня.

ІА "Вголос": НОВИНИ