Про це повідомляє Урядовий портал.

Як відомо, у харчування включать шоколад і каву, а нагрівати їжу можна буде без вогню.

«За дорученням президента України сьогодні після винесення мною на голосування проекту постанови щодо внесення змін до норм харчування, уряд одноголосно проголосував «за» та схвалив запропоновані зміни. Це дасть змогу нам закуповувати сухпай нового зразка», - повідомив міністр оборони Степан Полторак.

За словами посадовця, нововведення не потребує додаткового фінансування –цьогоріч гроші на альтернативні сухпаї отримають шляхом перерозподілу, а з 2017 – врахують вказану статтю витрат.

Постановою вводиться нова норма харчування №15, – добовий польовий набір продуктів з калорійністю 3500 ккал, що є покращеною альтернативою існуючого сухпайка. Передбачена порційна видача норми, –  сніданок, обід та вечеря, до яких додатково видається бутильована вода – 0,5 л на кожен раціон. Окрім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшено на 600 Ккал.

«Із нововведень – включення до раціону сухофруктів, шоколаду, кави, смачних перших та других страв. Вперше використовується ретор-пакет та безполуменевий нагрівач їжі. Завдяки новим технологіям пакування, військовослужбовці отримують можливість харчуватися першими та другими стравами без використання термічної обробки», - йдеться у повідомленні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ