Наше суспільство у своїй основній масі буде демонструвати безпросвітне політичне безкультур'я, поки само себе і не знищить.

Про це заявила доктор філологічних наук, народний депутат України 7 скликання Ірина Фаріон.

«У контексті сьогоднішніх протестів під Генпрокуратурою щодо видачі воїна московсько-української війни Тимура Тумгоєва в лабети ФСБ Московії. Запитую, панове: хто обрав на Генпрокурора очільника соціалістичної партії (1991-2006 рр.) та сина першого секретаря Рівенського обкому КПРС Юрія Луценка? Чому Генпрокуром стала істота без спеціальної освіти, що закінчила Львівську політехніку і є за фахом електротехніком? Чому на вершині влади опинилася істота, що ніколи не сповідувала україноцентричних державницьких цінностей і належала у 2006-2013 роках до антиукраїнського утворення типу теперішньої Самопомочі так званої Народної Самооборони? Від 2014 року ця істота належала вже до шобла олігархів, з якими боровся Майдан, під назвою БПП - партія бариги Порошенка, друга Медведчука по потворній есдеківській партії, відомої з дев'ятдесятих років? Запитую у виборців Порошенка, що привели свідомо цей безлад і війну в Україну, якого чорта ще один ваш кумир - юра луценка втік із Майдану з 19 на 20 лютого до Львова і начебто приймав присягу у Беркуту? Ваш мозок здатен пов'язати ці події? Ми, націоналісти, у цей час умирали на Майдані! Чи ви далі будете морозити, що Махніцький поганий Генпрокурор, Фаріон розпочала війну, а Тягнибок потис руку Януковичу?» - зазначає професорка.

Фаріон наголошує, що «наше суспільство у своїй основній масі буде демонструвати безпросвітне політичне безкультур'я, поки само себе і не знищить».

«І то приблизно так, як партєйка Садонемочі у Київраді чи електротехнік Юра Луценко у Генпрокураторі. А ми поспостерігаємо, аби вам заспівати похоронного марша», - додає націоналістка.

 

Як уже повідомлялося, сьогодні, 17 вересня, активісти прийшли із пікетом під Генеральну прокуратуру України з вимогою звільнення заступника генпрокурора Єніна, який підписав дозвіл на видачу Росії добровольця Тимура Тумгоєва.

За деякий час під будівлею відомства сталися сутички. Копи поливали активістів водою та розпилювали сльозогінний газ у їхній бік.

Раніше Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Російської Федерації за запитом ФСБ. ЗМІ зазначали, що Тумгоєв був бійцем батальйону їм. Шейха Мансура, який спільно з восьмим батальйоном Української Добровольчої Армії воює в районі АТО/ООС.

Згодом в ГПУ заявили, що дані про участь чи бажання Тумгоєва служити в АТО «до них не надходили».

Нардеп-свободівець Андрій Іллєнко у коментарі “Вголосу” детально розповів, що сьогодні відбувалося під стінами ГПУ і як на це реагували у відомстві.

ІА "Вголос": НОВИНИ