У заяві, опублікованій на сайті kathimerini.gr, фанатів киян разом з усією Україною кілька разів названо фашистами. Також вимагається тим, хто буде на трибунах, «дати чіткий сигнал».

«За нормальних обставин для анархістського руху немає нічого більш байдужого, ніж футбольний матч. Але цього разу обставини нетипові. Разом з «Динамо», як зазвичай буває в таких випадках, приїде значна група вболівальників. Присутність фанатів «Динамо» є викликом для всього антифашистського світу.

Українці – фашисти, і вболівальників «Динамо» це стосується ще більше. Минуло всього кілька років після Помаранчевої революції, яка повалила проросійський режим в Україні і нав'язала проамериканський режим. Після була війна на півдні країни, яка завершилася відділенням Криму від України та оголошенням незалежності Луганська і Донецька, навіть зараз спалахують постійні конфлікти. Після виходу на вулиці правостороннього «Правого сектора» розпочалася боротьба не лише проти проросійського режиму, але й проти анархістів, лівих, інтелектуалів та ЛГБТ-спільноти. 

«Правий сектор» – потужна нацистська армія, що має підтримку США і ЄС. Організовані вболівальники «Динамо» є серцем його озброєних формувань. Лінчування, напади, вбивства, масові вбивства. Характеризує це підпал Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року після того, як там опинилися закриті сотні лівих.

Ці фашисти будуть в Греції 15 лютого. Обов'язок антифашистів на трибунах, незалежно від того, яку команду вони підтримують, дати чіткий сигнал фашистському «Правому сектору». Світ повинен об'єднатися в боротьбі, яка не має нічого спільного з клубом і стає вище проблем футболу. Ми живемо в дні, коли фашизм по всій Європі відроджується.

В Україні, Польщі, Угорщині фашизм знаходиться під прикриттям буржуазної держави. Ми не такі далекі від них. Тому, з нашого боку, ми повинні дати чіткі сигнали», – йдеться в опублікованій заяві грецьких анархістів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ