Такими є дані дослідження, яке провела Соціологічна група «Рейтинг», передає кореспондент «Вголосу».

Більш ніж половина опитаних не знають Вселенського Патріарха Варфоломія Першого, митрополита Макарія (УАПЦ), а також архієпископа Святослава (УГКЦ). Патріарху Філарету, Папі Римському Франциску, архієпископу Святославу, митрополиту Макарію більше довіряють мешканці Західного регіону, жителі сіл, україномовні, а також респонденти з вищими доходами.

Натомість митрополиту Онуфрію і Патріарху Кирилу більше довіряють мешканці Півдня та Сходу, російськомовні, з нижчим рівнем освіти і доходів.

При цьому на Заході найбільшу довіру має Патріарх Філарет (66%), Папа Римський Франциск (62%) та архієпископ Святослав (57%). В Центрі та на Півдні найбільше довіряють Патріарху Філарету (38 і 40% відповідно) та Папі Римському Франциску (26 і 37% відповідно). А мешканці Сходу найбільше довіряють Патріарху Філарету (22%).

Загалом на Заході респонденти були більш обізнані щодо всіх лідерів релігійних конфесій, представлених у дослідженні, а в Центральному регіоні – найменше. На Сході найбільше тих, хто не визначився зі своїм ставленням до лідерів конфесій.

Крім того, жінки та респонденти старшого віку більш обізнані й більше довіряють лідерам релігійних конфесій.

У соцдослідженні, проведеному з 3 по 13 червня, взяло участь 2000 респондентів, від 18 років і старші.

ІА "Вголос": НОВИНИ