В Україні на 25% зріс попит на нові автомобілі у порівнянні з показниками жовтня 2018 року.

Про це повідомляє українська асоціація виробників автомобілів "Укравтопром«.

Повідомляється, що у жовтні цього року українці придбали та зареєстрували майже 9 тисяч нових легкових авто, а це майже на чверть більше, ніж показники за минулий рік.

Найпопулярнішою маркою на ринку стали автомобілі французької компанії Renault. Минулого місяця 1834 автомобілів цієї марки придбали українці. Таким чином, попит на автомобілі Renault зросли в 2,3 в порівнянні з показниками жовтня минулого року.

У минулому місяці також купили 1233 автомобіля японської марки Toyota, яка стала другою за популярністю на ринку нових авто. Попит на нові Toyota збільшився на 37%.

Також зростання продемонстрували південнокорейська Kia (833 проданих авто, 60% зростання) і німецькі автомобілі Volswagen (604 проданих авто).

Очолив рейтинг автомобілів, що найбільше продаються в Україні Renault Logan. У жовтні було куплено 701 шт. таких автомобілів.

Всього за десять місяців 2019 року реєстраційні номери отримали 70,7 тис. легкових автомобілів, що на 5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як писав »Вголос", французька PSA Group та італо-американська Fiat Chrysler розглядають злиття в єдину компанію. Вона може стати одним з найбільших гравців на автомобільному ринку.

ІА "Вголос": НОВИНИ