У ніч з 30 на 31 березня рівно о 3.00 українці переведуть стрілку годинника на одну годину назад.

В Україні неодноразово розглядалося скасування переведення годинника, яке здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України», пишуть «Українські новини».

У вересні 2011 року Верховна Рада, вслід за Росією та Білоруссю, скасувала переведення годинників на зимовий час, і таким чином Україна залишилася на літньому часі.

Таке рішення викликало невдоволення влади Західної України, де при скасуванні переходу на зимовий час світало б лише о 10.00.

Як писав «Вголос», у ЄС скасували щорічне переведення годинників.

Однією з причин скасування переведення часу в ЄС став підтверджений вплив таких змін на біоритм людини, саме тому лікарі радять починати готувати організм до переведення часу заздалегідь, за два тижні. Для цього потрібно поступово починати прокидатися і лягати спати раніше, щодня на 10...15 хвилин. Якщо ви не користувалися цією порадою, за два дні до переведення стрілок потрібно утриматися від алкоголю, не навантажувати організм важкою їжею, уникати стресів і пити менше кави. Тоді перехід буде легшим.

В Україні ж годинники переводитимуть ще щонайменше два роки — до 2021-го.

ІА "Вголос": НОВИНИ