У Мадриді національно-патріотичний гурток «Соколята» ім. Мирослава Мисли провів останній свій збір у цьому році та підсумував свою діяльність.

Про це у коментарі «Вголосу» повідомив голова Української патріотичної організації «Воля», представник ВО «Свобода» в Іспанії Іван Вовк.

Гурток "Соколята" у столиці Іспанії було засновано весною 2016-го року громадською організацією "Сокіл" та УПА "Воля". За сприяння Міжнародної Української Школи (м. Київ) 19 березня того ж року гурток "Соколята" підписав Угоду про співпрацю з Українським державним центром позашкільної освіти та на початку квітня розпочав спортивно-патріотичні заняття серед української молоді Мадриду.

Основними напрямками діяльності гуртка є виховання української молоді в Іспанії у дусі національного патріотизму і навчання навикам рукопашного бою.

Спершу заняття проходили у спортивному залі "Тора", де працював тренером карате-до співзасновник Гуртка, очільник сокільського осередку в Іспанії Євген Вайдич.

Наприкінці 2016-го року на загальних зборах УПА "Воля" було вирішено присвоїти гуртку "Соколята" ім'я Мирослава Мисли - загиблого захисника України на Донбасі, сокільця, почесного члена УПА "Воля".

З другого семестру 2017 р., за домовленістю з директором Української суботньої школи "Наше майбутнє" Світланою Кметик, юні сокільці розпочали проводити свої тренування та виховні лекції щосуботи у приміщенні вказаного закордонного українського навчального закладу, після завершення шкільних уроків.

Активними учасниками гуртка "Соколята" є студенти Мадридського НКЦВО МАУП.

Іван Вовк зазначив, що це вселяє надію, що сокільський рух за кордоном невдовзі стане важливим чинником у житті молодої української діаспори.

"Сьогодні лідером Гуртка "Соколята" є Стефан Александр Якимчук - юнак, що народився і виріс в Мадриді, а у 15-річному віці вступив до молодіжного сектора нашої Української патріотичної асоціації, вже маючи чітко виражений націоналістичний світогляд.

В січні наступного року Стефанові виповниться 18 років. Він має намір стати в майбутньому професійним військовим і служити Україні. Тренером з фізичної підготовки Гуртка "Соколята" є Роман Лещищак. Роман навчається в одному з іспанських вишів і вже 10-й рік активно займається в Мадриді карате-до, а зараз ділиться набутими навиками з українськими юнаками і дівчатами.

Наступного року плануємо продовжити заняття у гуртку "Соколята" в штатному режимі - щосуботи з 14 до 15 години за адресою площа Венеції, 1 в Мадриді. Весною маємо намір виїхати на 2 дні в гори, де проведемо вишкіл з фізичної, тактичної і медичної підготовки", - підсумував Іван Вовк.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ