У Росії висунули вимогу про якнайшвидшу ратифікацію Міжнародної конвенції про стягнення аліментів за кордоном. Насамперед вона може зачепити українців. Про це повідомляє RT.

Мешканки окупованого Криму скаржаться, що не можуть стягнути аліменти з своїх колишніх чоловіків — громадян України. За словами депутатів, мова йде про тисячі жінок, котрі не можуть домогтися отримання належних їм коштів.

Депутат Держдуми РФ Андрій Крутов надіслав запит на ім'я віце-прем'єра з соціальних питань Ольги Голодець із вимогою якнайшвидшої ратифікації Міжнародної конвенції про стягнення аліментів за кордоном.

Росія досі не ратифікувала міжнародну конвенцію, яка дозволяє взаємодіяти судовим приставам-виконавцям на міжнародному рівні в питаннях пошуку боржників по аліментах і витребування коштів на утримання дітей.

Конвенція матиме зворотну силу, якщо такий пункт буде прописаний в законі про її ратифікацію. Таким чином, стягнути аліменти можна буде і за рішенням суду, винесеним до ратифікації документу.

Зараз в анексованому Криму проживає понад 300 тисяч жінок із російським паспортом, чиї колишні чоловіки-українці не виплачують аліменти.

Як повідомляв «Вголос», український боржник-рекордсмен за аліментами сплатив за рік майже 2 мільйони гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ