Про це повідомив адвокат Надії Савченко Ілля Новіков, передає «Радіо Свобода». 

«Ми говорили вночі по телефону, він сказав, що його вранці обіцяли відпустити. Оскільки з іншими, хто мені дзвонив, так і вийшло, я вранці поїхав в СІЗО, не перевіривши, що з Ромою. Коли вийшов – прочитав смс, що йому дали 15 діб», – написав він.

Раніше повідомлялось, що суд у Москві заарештував на 15 діб двох учасників так званих «народних зборів» на Манежній площі на знак протесту проти обвинувального вироку братам Навальним у справі про розкрадання.

30 грудня Замоскворецький суд Москви засудив Олексія Навального до 3,5 років позбавлення волі умовно, його брат Олег отримав такий же термін в колонії загального режиму. Слідчі вважають, що Навальні викрали у компанії «Ів Роше» близько 30 мільйонів рублів.

Брати Навальні свою провину заперечують, їхні прихильники вважають справу політично мотивованою.

Як писав «Вголос», учора ввечері в Москві на Манежній площі і поряд з нею затримали не менш як 245 осіб, які зібралися на акцію на підтримку Олексія та Олега Навальних. Однак після розгону частина мітингувальників повернулася на площу.

Сьогодні відпустили на свободу 67 із 69 затриманих 30 грудня на Манежній площі, яких залишили на ніч у п'яти московських відділах внутрішніх справ за звинуваченням у непокорі законним розпорядженням співробітника поліції (стаття 19.3 КпАП).

ІА "Вголос": НОВИНИ