Прокуратурою Кіровоградської області до реальної міри покарання засуджено олександрійця, котрий закликав до насильницької зміни влади в країні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Олександрійський міськрайонний суд оголосив вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням 57-річного мешканця Олександрії за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.
Зокрема, обвинувачений через заборонену в Україні соціальну мережу «ВКонтакте», будучи адміністратором спільноти «Єлисаветград-Кіровоград-Новоросія», розповсюджував матеріали зі закликами до насильницької зміни та захоплення влади в країні.
У рамках досудового розслідування зібрали достатню кількість доказів провини обвинуваченого. Державний обвинувач орієнтував суд на призначення покарання — п'ять років позбавлення волі. Суд, дослідивши зібрані у ході слідства докази, погодився з доводами обвинувачення та постановив обвинувальний вирок — чотири з половиною роки позбавлення волі.
Варто зазначити, що чоловіка раніше вже притягували до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин і засудили до умовного терміну покарання.

ІА "Вголос": НОВИНИ