В Україні тривають великодні застілля. Нещодавно медики розповіли, як уникнути переїдання та добре почуватися після свят.

Насамперед, за столом не потрібно одразу починати їсти «важкі» страви, до яких відносять шинку, ковбаси та інше м’ясо. Фахівці радять спочатку «розігрітися» зеленню та овочевими салатами. Шлунково-кишковий тракт не потрібно сильно навантажувати.

Самопочуття різко погіршиться, якщо до свят ви харчувалася правильно та помірно, а на Великдень зірвалися та почали їсти дуже багато шкідливої їжі

Ще одне правило під час свят – споживати їжу швидко це шкідливо. Не потрібно поглинати страви на швидкість. Шлунок не переносить великого навантаження, тому харчуватися слід поступово. Варто робити перерви під час застілля.

Перед початком святкування можна прийняти невелику кількість алкоголю, щоб шлункова секреція запрацювала активніше. Далі слід вживати алкогольні напої невеликими порціями, адже це допомагає припинити процес бродіння. Кишечник не буде боліти та здуватися. Обов’язково потрібно знати міру та не пити занадто багато.

Якщо нехтувати порадами, то можна потрапити у лікарню. Медики зазначають, що після святкувань чимало українців потрапляє в медичні заклади з панкреатитами, холециститами та гастритами. Це наслідок надмірного навантаження на шлунково-кишковий тракт.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ