Про це повідомили в оргкомітеті конкурсу «Міс Україна Всесвіт».

«Переможницею фіналу 10-го ювілейного конкурсу краси «Міс Україна Всесвіт»-2016 стала 18-річна киянка з Криму Олена Сподинюк. Наступним етапом роботи всієї команди Оргкомітету стане активна підготовка переможниці до участі в міжнародному конкурсі «Міс Всесвіт»-2016 і три місяці напруженої підготовки до такого відповідального заходу», – повідомив речник конкурсу Юрій Гулевич.

Олена була наймолодшою з усіх 15-ти учасниць конкурсу краси «Міс Україна Всесвіт»-2016. Вона вперше брала участь в подібному конкурсі і свою перемогу в ньому вважає «першою великою перемогою в житті».

На запитання, чому вирішила брати участь в конкурсі, переможниця відповіла, що це рішення прийшло під впливом землячки Джамали.

«Рішення брати участь в конкурсі «Міс Україна Всесвіт у мене з'явилося під впливом моєї землячки з Криму –  Джамали. Вона переїхала в Україну і багато чого тут добилася. Її перемога на «Євробаченні» ще більше переконала мене в правильності мого вибору», – цитує Сподинюк офіційний сайт Національного комітету «Міс Україна Всесвіт».

За словами дівчини, найбільший вплив на неї мала мама. Завдяки їй вона багато читає і займається спортом.

«Я дуже пишаюся своїми досягненнями в спорті. У 12 років я потрапила в молодіжний олімпійський резерв України. Я професійно грала в гандбол 5 років», – розповіла конкурсантка.

Останні п'ять років дівчина професійно займалася гандболом і попереду на неї чекала блискуча спортивна кар'єра, але вона прийняла рішення вступати до Київського національного університету культури та мистецтв.

Кримчанка повідомила, що має намір і далі «працювати над собою, щоб принести перемогу Україні».

Зазначимо, фінал конкурсу «Міс Україна Всесвіт» пройшов у Києві 29 червня. Як повідомили в оргкомітеті, до п'ятірки найвродливіших дівчат України, окрім Олени Сподинюк, увійшли Юлія Гершун з Дніпра, Юлія Захарова з Києва, Катерина Губрієнко з Вінниці, Ольга Мубарашкіна з Києва.

ІА "Вголос": НОВИНИ