Про це заявив глава референс-групи Євробачення Франк-Дітер Фрайлінг, - передає Інтерфакс-Україна.

«З української точки зору, правова ситуація зрозуміла, але з погляду Європейської спілки радіомовлення і телебачення (EBU) - це порушення статуту», - сказав Фрайлінг німецькому порталу ZDF Heute, коментуючи відмову України допустити на свою територію конкурсантку від Росії Юлію Самойлову через її незаконну поїздку в окупований Крим.

Він зазначив, що відповіддю на таке порушення мають стати санкції. Представник EBU наголосив, що порушення статуту конкурсу було і з боку Росії, оскільки її представники не брали участі у всіх обов'язкових заходах перед конкурсом.

«Росіяни також порушували (статут - ІФ), тому що вони не брали участі в різних попередніх зустрічах у Києві, які були обов'язковими... Чи будуть санкції проти України і Росії? Так, повинні бути, тому що є порушення статуту» - сказав Ф.-Д.Фрайлінг.

Він повідомив, що питання України та Росії буде розглянуто на наступному засіданні референс-групи 12 червня.

За словами представника EBU, статут конкурсу передбачає різні види санкцій за порушення - від штрафу і відкликання спонсорського фінансування до відсторонення від участі в конкурсі на термін до трьох років.

Референс-група «Євробачення» є виконавчою експертною комісією від імені всіх учасників організацій мовлення. Її мета - спостереження і керування організацією, її еволюцією.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ