Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма виніс друге часткове рішення про збільшення частки «Укргазвидобування» у майні спільної діяльності

Про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогаз», передає Еспресо.

«Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма виніс друге часткове рішення (partial award) про збільшення частки »Укргазвидобування« у майні спільної діяльності», - йдеться у повідомленні.

Зазначене рішення арбітри винесли 17 червня, задовольнивши позовну вимогу «Укргазвидобування» до Misen Enterprises та підприємства «Карпатигаз» щодо перерозподілу часток у майні спільної діяльності.

Цим рішенням арбітражний трибунал суттєво збільшив частку «Укргазвидобування» у спільній діяльності, зменшивши частку компанії Misen Enterprises більше ніж в два рази.

“Арбітражний трибунал постановив, що все майно спільної діяльності повинно бути передане у власність Укргазвидобування, яке в свою чергу повинна виплатити суму компенсації Карпатигаз та Misen Enterprises AB відповідно до перерозподілених часток в спільній діяльності”, - цитує пресслужба слова генерального директора «Укргазвидобування» Олени Кобелець.

У пресслужбі зазначили, що у першому частковому рішенні арбітраж встановив, що договір спільної діяльності було порушено з боку Misen Enterprises, яка не повністю внесла свою частку у спільну діяльність, та «Карпатигаз», яке не поставило передбачені договором вимірювальні станції.

З 2015 року «Укргазвидобування» розірвав договори про спільну діяльність, які систематично порушувались їх операторами. Національне антикорупційне бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснює ряд проваджень відносно порушень норм чинного законодавства при виконанні договорів про спільну діяльність.

Розірвання Стокгольмським арбітражем договору спільної діяльності повернуло «Укртрансгазу» можливість повноцінно користуватися найбільшою кількістю власних свердловин з-поміж усіх договорів про спільну діяльність.

Раніше повідомлялося, що суд стягнув з АТ «Українська залізниця» на користь компанії «ВІЕР Глобал Партнерс» (VR Global Partners) з Кайманових островів $66,36 млн заборгованості за кредитним договором 2012 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ