Верховний суд Швейцарії прийняв рішення на користь ПАТ «Укрнафта».

Про це повідомляє прес-служба акціонерного товариства.

Зокрема, суд підтвердив правомірність звернення компанії до міжнародного арбітражного суду для захисту своїх активів в анексованому Криму.

«Верховний суд Швейцарії підтвердив своїм рішенням правомірність міжнародного арбітражного суду розглядати спір за позовом »Укрнафти« проти РФ. Відповідно, арбітражне провадження продовжиться і найближчим часом очікується остаточне рішення по суті справи», — йдеться в повідомленні.

В «Укрнафті» очікують, що це рішення підтвердить його право на компенсацію в 50 млн дол США «за експропріацію майна».

У ПАТ переконані, що рішення Верховного суду Швейцарії також може вплинути на рішення інших судів в аналогічних справах українських компаній.

Зазначимо, що в Криму після анексії 2014 року «Укрнафту» позбавили прав власності на 16 автозаправних станцій. Компанія, спираючись на Угоду між Кабінетом Міністрів України й Урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій 1998 року, подала скаргу до міжнародного арбітражного суду.

Своєю чергою, міжнародний арбітражний суд визначив Швейцарію як місце арбітражу. Однак РФ не визнала компетенцію міжнародного арбітражного суду й оскаржила рішення міжнародного арбітражного суду, яким він визнав наявність у нього юрисдикції, до Верховного суду Швейцарії.

Раніше «Вголос» повідомляв, що у НАК «Нафтогаз України» ведуть перемовини з групою «Приват» щодо розділення активів компанії «Укрнафта».

ІА "Вголос": НОВИНИ