Концерн «Укроборонпром» відсторонив директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича і директора державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод» Сергія Філоненко від виконання обов'язків.

Причиною цього стало журналістське розслідування про корупцію в Укроборонпромі.

Прес-служба концерну повідомила, що рішення ухвалено генеральним директором «Укроборонпрому» Павлом Букіним у зв'язку зі значним суспільним резонансом, спричиненим оприлюдненою в ЗМІ інформацією, і з метою забезпечення умов для проведення відповідного розслідування правоохоронними органами.

«Укроборонпром» також заявив, що в рамках порушених кримінальних проваджень надає слідчим усю необхідну інформацію, а керівництво концерну зацікавлене, щоб справи були розслідувані якомога швидше, а посадові особи, причетні до зловживань, були покарані відповідно до закону.

Нагадаємо, журналісти програми “Наші гроші” опублікували розслідування, в якому йшлось, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем із розкрадання в оборонному комплексі України.

Також компанія, що за даними відкритих реєстрів належить Президенту Петру Порошенку та нардепу від БПП Ігорю Кононенку “Пісковській завод скловиробів” під час воєнного стану в Україні торгувала з країною-агресором Росією.

Свою чергою, кандидат у Президенти України від об’єднаних сил націоналістів Руслан Кошулинський закликав розпочати процедуру імпічменту Порошенка через розкрадання ЗСУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ