Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Так, концерн позивається про захист честі, гідності та ділової репутації. Справу розглядатиме Подільський районний суд Києва. Відповідач від НВ у цій справі – автор матеріалу, журналіст Іван Верстюк та «Видавничий дім Медіа-ДК», який видає журнал НВ.

Укроборонпром вимагає від видання спростувати, на його думку, недостовірну інформацію в публікації.

«Публікація видання дискредитує ділову репутацію Укроборонпрому та його закордонних партнерів. Вона ставить під загрозу зриву як незавершений контракт на поставку БМП-1 для Збройних сил України, так і плановані закупки озброєння по імпорту в країнах ЄС», – заявили в концерні.

Нагадаємо, що головний редактор українського видання Новое время Віталій Сич повідомив, що готовий до суду через публікацію матеріалу про корупційні схеми в оборонно-промисловому комплексі, яка спричинила гучний скандал з нардепом Сергієм Пашинським. Нагадаємо, 5 квітня журнал Новое время опублікував матеріал журналіста Івана Верстюка «Служили два товариша», в якому розкриваються факти корупції в українському військово-промисловому комплексі.

Зокрема, автор стверджує, що Пашинський і заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський використовують схеми для отримання незаконних доходів. Як приклад описаний підозрілий контракт на поставку Житомирським бронетанковим заводом бойових машин піхоти (БМП). Зазначимо, згідно з підписаним у 2016-2017 роках контрактом Україна купила у компанії з Польщі партію БМП, які раніше були придбані в Чехії як металобрухт за 20-25 тис. євро. Згодом разом з модернізацією вони обійшлися бюджету в 200 тис. доларів за одиницю.

Через кілька днів Пашинський через ЗМІ зажадав від НВ спростувати викладені в статті факти, назвав матеріал спробою дискредитації України перед союзниками і «обвинуваченням проти міждержавних відносин» з Чехією і Польщею, а також спробою «зірвати першу поставку бронетехніки з країн НАТО». Слідом за цим, за словами головного редактора журналу Віталія Сича, в редакцію з боку Пашинського почали надходити погрози, а його адвокати вимагали опублікувати спростування.

У той же час сам голова парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони заявив, що не бачить у діях своїх юристів ніякого тиску. Державний концерн «Укроборонпром» назвав матеріал Верстюка «диверсією проти обороноздатності України».

У парламентському комітеті з нацбезпеки пообіцяли перевірити інформацію, яка стосується корупції на закупівлі техніки, однак виключили, що корупційна складова присутня саме у вищевказаному контракті. Передбачається, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі за запитом комітету розсекретить дані про цьому замовленні та транзакції.

ІА "Вголос": НОВИНИ