Про це інформує власкор «Вголосу».

Найбільш активно проти будівництва пам'ятника Степану Бандері у Луцьку на площі біля РАГСу виступили депутати від фракції УКРОП. На думку голови фракції УКРОПу у Луцькій міськраді Ігоря Поліщука, це питання потребує вивчення і виділяти кошти не потрібно.

Його колега по фракції Микола Дендіберін заявив, що пам'ятник взагалі не потрібен, бо сам Бандера не заповідав будувати йому пам'ятники.

Голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міськраді Микола Федік зазначив, що будь-які спроби перенести місце спорудження пам'ятника Степану Бандері у Луцьку є прихованим способом поховати саму ідею будівництва пам'ятника.

«Рішення про спорудження пам'ятника Степану Бандері у Луцьку було ухвалене більш як 8 років тому. Туди збираються лучани на день народження Провідника. Нарешті розпочалися реальні роботи із спорудження пам'ятника. Закладено капсулу, встановлено постамент. Минулого року освоєно 200 тисяч гривень, виготовлено гіпсовий зразок пам'ятника. І тепер нам пропонують завалити цю справу новими спекуляціями навколо місця будівництва. Розповідають, що пам'ятник взагалі не потрібний. Будь-які маніпуляції стосовно цього питання є прихованою спробою знищити саму ідею. Деякі сили, які прикриваються патріотизмом, насправді дуже далекі від нього і просто не хочуть, щоб у Луцьку був вшанований Степан Бандера», - зазначив у виступі Микола Федік.

У підсумку за виділення коштів на будівництво пам'ятника Степану Бандері проголосували лише 17 депутатів Луцької міськради. 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ