Таку заяву він зробив під час робочої зустрічі редакторів національних і регіональних газет, активістів Національної спілки журналістів України (НСЖУ), передають «Українські Новини».

Саме цим «Укрпошта» пояснює пропозиції великим видавцям відтермінувати розрахунок з редакціями за підсумками передплатної кампанії.

«На сьогодні, за нашими підрахунками потрібно віддати редакціям близько 260 млн гривень. За умовами контракту виплата повинна відбутися в кінці липня – початку серпня. Щоб добре було всім, пропонуємо розстрочити виплати з авансуванням 40% і відстрочкою «хвоста» у вересні. Звичайно, остаточне рішення буде за редакціями, наполягати тут ми не маємо права», – сказав Чернявський.

Як пояснив заступник гендиректора, підписні кошти не є власними коштами «Укрпошти» – їх приносять громадяни, бажаючи підписатися на те чи інше видання. А «Укрпошта» виступає лише посередником.

«Але ситуація складається така, що зараз підприємство перебуває в досить скрутному становищі. Тому нам важливо досягти взаємовигідного компромісу. У нас ось уже півроку залишається неврегульованим питання про тарифікації Пенсійного фонду. А цей вид діяльності досить потужний: поглинає близько 50% наших витрат, а в дохідної частини становить близько 25%», – зазначив він.

«Ми дуже сильно залежимо від Пенсійного фонду: якщо ж відмовимося від співпраці з ним, то близько 20-25 тисяч працівників «Укрпошти» втратять робочі місця, буде закрито близько 6 тисяч відділень. Але після зростання мінімальної заробітної плати грошей, які надходять від Пенсійного фонду, не вистачає для виплати заробітної плати нашим листоношам, операторам та іншим працівникам. На жаль, в такій ситуації повинні визнати, що «Укрпошта» перебуває на межі банкрутства», – додав чиновник.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ