Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Наші гроші.

До травня побудують 729 волоконно-оптичних каналів зв’язку між судами і Центром обробки даних Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи на базі VPN (VPLS Virtual Private Service) із можливістю користування одним постійним та одним альтернативним каналами зв’язку. Самі послуги зв’язку замовили до кінця 2021 року.

Існуючі застарілі два-три ADSL канали зв’язку зі швидкістю 2-20 МБ/с без резервування замінять на два незалежні оптичні канали зі швидкістю 100 МБ/с у місцевих судах і до 500 МБ/с у спеціалізованих судах і судах з великою кількістю суддів.

Підключення коштує 1 500 грн незалежно від швидкості. Щомісячна вартість послуг на швидкості 100 МБ/с становить 2 256 грн, 300 МБ/с – 4 008 грн, 500 МБ/с – 4 632 грн.

Закупівлю провели за переговорною процедурою. Відкриті торги двічі доводилось відміняти, бо на них приходив лише «Укртелеком» з нижчою на 11% ціною, ніж зараз.

Причому тоді ТОВ СУНП «Інфоком» вимагало прибрати з тендерної документації дискримінаційні вимоги, а саме продовжити строк підключення до кінця 2018 року, дозволити прокладати кабель не лише у підземних комунікаціях і зняти заборону використання мереж чи обладнання сторонніх провайдерів для побудови «останньої милі» каналу до споживача, але замовник відмовився.

Ціна неконкурентної угоди дорівнює очікуваній вартості закупівлі відмінених торгів.

Згідно обґрунтування, модернізація потрібна, бо обмін даними між судами і ЦОД ЄСІТС зросте за рахунок збільшення відправки сканованих документів, масового використання відеоконференцзв’язку користувачами, що не мали такої можливості раніше.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ