ПАТ «Укрзалізниця» більше не співпрацює з компанією депутатів ВРУ попереднього скликання братів Ярослава та Богдана Дубневичів «Корпорація КРТ».
Про це повідомляє глава УЗ Євген Кравцов, пише пресслужба компанії у Facebook.

Зазначається, що Укрзалізниця більше не купуватиме у компанії Дубневичів рейкові скріплення через їхню низьку якість.

За даними компанії, скріплення виробництва «КРТ» мають низку недоліків в частині пружних клем та прокладок, через які фактичний ресурс їхньої працездатності становить 50% від задекларованого виробником.

В УЗ також зазначають, що чинні стандарти скріплень в Україні зроблені під одну компанію і тому там планують ініціювати їхню зміну. Надалі держустанова планує закуповувати обладнання та комплектуючі для залізниці у інших компаній, в тому числі іноземних. На ці цілі Укрзалізниця використовуватиме кредит, залучений у ЄБРР.

Нагадаємо, філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Українська залізниця» 23 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «ВМ Трейдер» залізничного обладнання на 21,61 млн грн.

ПАТ «Українська залізниця» із лютого не погоджує своїм заводам купівлю анкерів на 177,09 млн грн. у дилерів ТОВ «Корпорація КРТ» братів Богдана та Ярослава Дубневичів, нардепів від БПП.

ІА "Вголос": НОВИНИ