Про це голова правління держтовариства Войцех Балчун заявив під час представлення Стратегії модернізації ПАТ «Укрзалізниця» 2017-2021 років, повідомляє прес-служба компанії.

Стратегією розвитку передбачено продовження процесу реформування галузі шляхом побудови вертикально інтегрованої структури.

Зокрема, будуть створені компанії за напрямками діяльності, а не за регіональним принципом, як було раніше.

«Бізнес-модель ПАТ «Укрзалізниця» буде побудована на п’яти бізнес-вертикалях: вантажні перевезення та логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво та сервіс. Упродовж поточного та наступного років будуть створені всі компанії за сегментами ринку», - зазначається в повідомленні.

 Окрім того, у вантажному секторі, крім традиційних перевезень будуть створені окремі компанії термінальних послуг, логістики, інтермодальних перевезень.

Щодо пасажирського сектору, то у 2018 році планується створити шість регіональних компаній з приміських перевезень та вокзальна компанія.

Щодо тягового рухомого складу – буде створена окрема компанія, оператор тяги.

Загалом інвестиції в галузь за п’ять років складуть 130-150 млрд грн, що дозволить повністю забезпечити потреби економіки України в залізничних перевезеннях.

Для збільшення престижності професії залізничника, передбачене регулярне підвищення заробітної плати. Крім того, стратегічні ініціативи соціального блоку передбачають функціонування систем охорони здоров’я, професійного навчання, оздоровлення та багато іншого.

ІА "Вголос": НОВИНИ