Про це повідомили в «Укрзалізниці», пише «Сегодня».

При цьому в компанії відзначають, з кожним роком кількість пасажирів в Росію скорочується. У 2017 році «Укрзалізниця» перевезла 0,9 млн українців в РФ. У порівнянні з 2013-им – це в п'ять разів менше і тенденція до зменшення пасажиропотоку продовжує зберігатися. Так за сім місяців цього року в Росію потягами з'їздили 454,1 тис. українців – це на 16,4% менше аналогічного періоду минулого року.

За даними «Укрзалізниці», між Україною і Росією курсує 13 пар поїздів. Вісім з них – формування «Укрзалізниці», три – Молдовської залізниці, і по одному – Російської та Азербайджанської.

Сама ж Росія почала скорочувати залізничні перевезення в Україну з 2014 року. А в 2017-му – пустила потяги в обхід України.

За даними Держстату, кількість українців, які їздять в Росію, за останній рік збільшилася. З 2016-му – 3,8 млн українців побували в РФ, а в 2017 – 4,3 млн. При цьому в 2013-му в Росію відвідало понад 10 млн співвітчизників.

Як писав «Вголос», кілька днів тому міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про плани закрити залізничне сполучення з РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ