Про це пише info.uz.ua.

Зазначається, що це на 15% більше, аніж минулого року. Також залізничники нагадують, що до цієї суми варто додати 2 млрд грн, передбачені на планові ремонти основних засобів.

Реалізація робіт, на які передбачені ці кошти, дозволить гарантувати надійність колії на найважливіших напрямках на найближчі 15-20 років, кажуть в УЗ. Головна увага приділяється міжнародним транспортним коридорам і ділянках колії, по яким слідують швидкісні пасажирські потяги.

Усього до кінця року колійні бригади повинні реконструювати 307,5 ​​км колії; виконати капітальний ремонт на 237,8 км; середній ремонт - на 870,1 км, комплексно-оздоровчий ремонт - на 520 км.

Також необхідно здійснити середній ремонт 790 комплектів стрілочних переводів, 340 замінити на нові, 187 - на старопридатні.

Із запланованого обсягу робіт на перші 7 місяців виконано: реконструкція колії - на 74%; капремонт колії - 120%; середній ремонт колії - 104%; комплексно-оздоровчий ремонт колії - 104,8%. Відставання від графіка реконструкції колій в «Укрзалізниці» пояснюють проблемами з постачанням комплектуючих.

ІА "Вголос": НОВИНИ