Про це під час прес-конференції заявив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За його словами, «Укрзалізниця» стала першою державною компанією, яка звернулась до ДУ «Відкриті публічні фінанси» щодо розробки відповідного сервісу.

«Наші активи – це 270 млрд гривень, до бюджетів різного рівня у минулому році ми перерахували 17,5 млн гривень. Ми вважаємо, що така відкритість і долучення до сервісу E-data допоможе нам заощаджувати кошти та запобігати корупції. Нам тепер буде простіше в середині колективу перевіряти правильність використання коштів. Ми цю інформацію зможемо обробляти і в своїх цілях», – заявив Кравцов.

Як зазначив директор економіки та фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, підприємство уже зробило перше завантаження понад 23,5 тисяч платежів від 1 квітня нинішнього року.

«У режимі реального часу ми будемо оновлювати цю систему. Сума транзакцій буде не менше ніж 10 млрд гривень протягом  трьох кварталів 2018 року», – зазначив він.

Окрім того, директор ДУ «Відкриті публічні фінанси» Олександр Комареус закликав «Укрпошту», аеропорт «Бориспіль», «Нафтогаз» та інші великі державні підприємства долучитись до розробленої системи.

ІА "Вголос": НОВИНИ