Уламки китайського космічного корабля Tiangong-1 можуть не згоріти в атмосфері, а впасти на територію Європи, передає Ukr.Media із посиланням на Європейське космічне агентство.

Відомство планує проводити спостереження за падаючими частинами космічного корабля. Хольгер Краг, чинний керівник відділу нагляду за сміттям в космосі, заявляє, що точно передбачити падіння уламків неможливо.

Через геометричну орбіту станції відомо тільки те, що уламки не впадуть на території із координатами 43 градусів північної широти і 43 градусів південної широти. А це означає, що китайське космічне судно може впасти в абсолютно будь-якому місці, що знаходиться між цими широтами. Приміром, на деякі європейські країни.

Також наголошується, що точна траєкторія падіння решти частин Tiangong-1, точний час і дата, може бути передбачена тільки приблизно. Однак заява про те, що уламки корабля впадуть на планету Земля, не точна. Це станеться в разі згоряння в атмосфері деяких частин корабля.

Існує величезна вірогідність того, що все-таки досягти поверхні нашої планети їм не вдасться. Інцидент з Tiangong-1 стався в 2016 році. Тоді Китай втратив з ним зв'язок.

У наш час апарат перебуває на орбіті Землі, на висоті 300 кілометрів. Приблизно з січня до березня 2018 року космічний корабель може почати своє входження в перші шари атмосфери.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ