Сьогодні, 27 вересня, одіозна українська співачка Ані Лорак, що стала улюбленицею Росії, святкує 40-річний ювілей. Також вже встигла анонсувати масштабне шоу в Україні.

Про це пише УНІАН.

Професійно співом артистка, справжнє ім'я якої Кароліна Куєк, займається ще з 1992 року. Вона встигла перемогти в безлічі конкурсів, причому, як в Україні, так і в інших країнах.

У 1999 році Лорак стала наймолодшою заслуженою артисткою України. У 2008 році співачка здобула друге місце на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення». Ані Лорак була однією з найяскравіших, популярних і улюблених українських поп-дів.

Становище співачки змінили події 2014 року. Незважаючи на те, що Росія почала окупацію Криму і Донбасу, Лорак не перестала гастролювати в РФ. Також продовжила виступати на прокремлівських концертах і з гордістю отримувати російські нагороди.

Неоднозначна позиція щодо ситуації на Донбасі та в Криму не сподобалася українським активістам. 3 серпня 2014 року біля входу в одеський клуб «Ібіца» сталося зіткнення поліції з місцевими активістами, які виступали проти проведення концерту співачки Ані Лорак у своєму місті. Начальник одеської міліції, а також очільник Одеської області засудили позицію співачки і назвали її антиукраїнською. Також схожий з одеським конфлікт відбувся у Києві 26 листопада 2014 року.

У 2015 році було навіть звернення до міністра культури України В'ячеслава Кириленка та голови Державної міграційної служби з проханням позбавити Ані Лорак звання народної артистки і громадянства України.

Після конфліктної зустрічі з активістами на батьківщині Лорак практично стала жити в Росії. Українці не залишили без уваги і виступ Лорак на святкуванні 30-річчя птахофабрики в Новосибірську.

Несподіване повернення співачки сталося 14 листопада 2017 року: про її виступ на концерті, присвяченому дню народження балету Freedom, ніхто не знав. Причому глядацький зал зустрів артистку оваціями.

До слова, одіозна співачка Ані Лорак вже встигла анонсувати масштабне шоу в Україні. Думає, що у 2019 році зможе зустрітися з українськими шанувальниками.

Вона також зазначила, що з нетерпінням чекає та мріє про зустрічі з українськими шанувальниками. «Не просто збираюся, я впевнена, що це станеться».

ІА "Вголос": НОВИНИ