Колишній віце-прем'єр кількох урядів України Віктор Пинзеник заявив, що очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв збрехав про реальну вартість видобутку газу власного виробництва.

Про це він написав у соцмережі.

«Прочитав повідомлення »Нафтогазу« про собівартість видобутку українського газу і не можу збагнути, звідки її взяли. Виявляється, вона сягає 250 доларів за 1000 м³ газу. І це без урахування податків та витрат на транспортування. Та секрет прихований в унікальній »нафтогазівській« методології підрахунку собівартості. Виявляється, що в розрахунок включено капітальні витрати, які здійснюються один раз і пов'язані з усім обсягом видобутку газу внаслідок цих капітальних вкладень. У »Нафтогазі« не знають, що капітальні вкладення враховуються через інструмент амортизації? І щороку це тільки частина, а не весь обсяг вкладень. Бо за їхньою логікою, в ціну перевезення пасажирів у таксі треба було б включати вартість придбання авто», - зазначив Пинзеник.

Колишній чиновник відмовився називати реальну вартість видобутку українського газу.

«Для уникнення маніпуляцій іншого роду я не стану озвучувати мої оцінки собівартості видобутку українського газу. Скажу лише - нічого спільного з наведеними даними вони не мають. Далеко не мають!», - пояснив експерт.

Раніше Коболєв заявив, що собівартість видобутку природного газу, включаючи капітальні вкладення, а також всі супутні витрати на розвиток видобутку для компанії «Укргазвидобування» (входить до складу групи НАК «Нафтогаз України»), складає 250 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв особисто розробляв контракт на постачання газу між Україною та Росією від 2009-го року. Однак тоді він не мав заперечень щодо договору, який тепер активно критикує.

Також Коболєв не хоче, щоб йому зменшували зарплату, бо “це порушення закону”

ІА "Вголос": НОВИНИ