[media=142516,142517,142518,142519] 

Цьогоріч у травні аукціонний дім Mecum виставить на торги незвичайний автомобіль, створений Джорджем Баррісом, про це пише «Сьогодні».

Автомобіль, відомий під ім'ям The Golden Sahara, почав своє життя як Lincoln Capri Hardtop зразка 1953 року. Після аварії, у результаті якої авто втратило верхню частину, Барріс вирішив використовувати його для амбітного проекту, фінансування якого взяв на себе замовник – житель Огайо Джеймс Сконзакес.

У результаті автівці повністю змінили передню і задню частини, встановили сферичне лобове скло, задні крила з інтегрованими повітрозабірниками і нову кришку багажника, відлиту за формою запасного колеса. Щоб відкрити її, потрібно було повернути номерний знак.

Ті деталі, які раніше були хромованими, покрили 24-каратним золотом. Для отримання унікальної золотистої фарби з перламутровим ефектом використовували риб'ячу луску. Для цього її змішували з прозорим лаком і тонером.

В автомобілі було встановлено телевізор, магнітофон, радіо і міні-бар з холодильником.

У 1956 році доопрацюванням машини зайнялася автомайстерня Delphos Machine and Tool. The Golden Sahara отримала нові чотирьохсекційні фари, подвійний задній плавник і неймовірний для свого часу набір електроніки. Керувати машиною можна було за допомогою керма, кнопок і встановленого по центру важеля, як літаком. У передньому бампері були встановлені сенсори системи екстреного гальмування, а скляні секції коліс підсвічувались під час повороту.

The Golden Sahara оснащувався функцією голосового та віддаленого управління, за допомогою чого можна було запускати і глушити двигун, відкривати двері і управляти розгоном і гальмуванням. А також  автівка могла пересуватися і самостійно - без водія.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ